Welke Nederlandse muziekfestivals mag je niet missen deze zomer?

Mensen dansen op een muziekfestivalIn Nederland is er inmiddels een klimaat ontstaan waarin de festivals het over het algemeen heel aardig doen. Het leuke hiervan is dat we er tijdens de zomerse dagen over het algemeen allemaal voor kiezen om er op uit te trekken. Tijdens een festival zorgt de muziek ervoor dat we ons allemaal een voelen, terwijl we aan de andere kant een heerlijke dag uit hebben met bijvoorbeeld onze vrienden. Verder is het natuurlijk heerlijk om lekker buiten te zijn tijdens een festival en op die manier te genieten van het prachtige Nederland.

Zomerkriebels festival

Een eerste festival dat u dit jaar niet maar missen is Zomerkriebels, dat op 5 juli in Utrecht gehouden wordt. De kaarten kosten €39,50 en geven u toegang tot een geweldig festival met een aantal grote namen binnen de wereld van de house. Het line-up voor de editie 2014 is nog niet bekend, maar bij de afgelopen festivals kon je er van optredens van onder andere Quintino, Franky Rizardo, Yellow Claw en Dom, Lomp & Famous genieten. Er komen zowel Nederlandse als buitenlandse DJ’s naar de mainstage en ook op de andere stages valt natuurlijk van alles te ontdekken tijdens dit heerlijk zomerse festival, waarbij de temperatuur een paar graden extra op zal lopen.

Defqon One festival

Een tweede festival waarbij het kwik een aantal graden extra op zal lopen is Defqon One in Biddinghuizen, dat dit jaar van 27 tot 29 juni gehouden word. De kaartverkoop start op 29 maart, maar wees er snel bij: vorig jaar waren alle kaarten binnen korte tijd uitverkocht. Er komen zowel tickets voor zaterdag 28 juni als weekend tickets beschikbaar. Men slaagt er ieder jaar in om een aantal van de beste DJ’s binnen de harddance, hardstyle en hardcode bij elkaar te brengen. Het feest wordt ontzettend goed bezocht en tot nu toe heeft men er eigenlijk altijd heerlijk weer gehad. Voor wie er niet in een tent wil slapen zijn er ook een aantal hotels of andere overnachtingsmogelijkheden in de buurt van het festival. Meer informatie vindt u bijvoorbeeld op de website van atraveo.nl.

Pinkpop in Nederland

Ten derde is er natuurlijk Pinkpop in Landgraaf in het zuiden van Nederland, dat er al een aantal jaren in slaagt om een groot aantal bekende nationale en internationale artiesten aan te trekken – Pinkpopbaar Jan Smeets heeft net afgelopen week alle artiesten bekendgemaakt. De kaarten kosten €90 (dagkaart) of €175 (weekendkaart), maar daarvoor krijgt u dan wel een volledige dag vol muziek en natuurlijk de heerlijke sfeer van dit festival. Dit jaar zal Pinkpop van 7 juni tot 9 juni plaatsvinden en er komen een groot aantal internationale sterren: Metallica, Flgging Molly, Bastille, Rudimental. Limp Bizkit, Stromae, Arctic Monkeys en nog veel eer. Een hoogtepunt zal zeker het optreden van The Rolling Stones worden. De kaartverkoop begon op 15 maart, maar ook hier geldt: wees snel, want het is al bijna uitverkocht.

Foto: thinkstock, iStock, stillwordsGerelateerde artikelen: